Tompoes van asperges

© Getty

Deze tompoes van asperges bouw je op met laagjes bladerdeeg en een coulis van erwtjes.

Voor 4 personen
  • 0,6 kg asperges
  • 1 kg doperwten in peul
  • 1 dl groentebouillon
  • 250 g dun uitgerold bladerdeeg
  • 75 g boter
  • peper en zout
Bereiding
  1. De peulen doppen en de erwtjes kort in lichtgezouten kokend water garen. Het kookwater afgieten en de erwtjes in ijswater overbrengen om de kleur te fixeren.
  2. Twee eetlepels erwtjes apart houden en de rest met de groentebouillon, een weinig gesmolten boter en peper van de molen (geen zout, de bouillon is al zout) in de blender van de mixer pureren.
  3. Het deeg in gelijke vierhoeken uitsnijden, insmeren met gesmolten boter en goudbruin bakken in een oven van 200° C. Verkiest u niet-gerezen bladerdeeg, bak dan het deeg tussen twee ovenladen.
  4. De asperges in de lengte en in de breedte doormidden snijden en drogen met keukenpapier.
  5. De tompoezen opbouwen: een laagje deeg, een laagje gehalveerde asperges, een soeplepel coulis van erwtjes, een laagje deeg en zo verder.
  6. De tompoezen op borden zetten en de rest van de coulis uitgieten over de bordspiegels. Versier met aspergetoppen en hele erwtjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content