Frisse tomatenvelouté met basilicum

© Getty
Voor 6 personen
  • 3 fijngehakte uien
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1 fijngehakt takje bleekselderij
  • 4 fijngesneden wortelen
  • 3 kg tomaten
  • 2 el geconcentreerde tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • tijm
  • 1 liter gevogeltebouillon
  • 2 kleine el bloem
  • peper en zout
  • verse blaadjes basilicum
Bereiding
  1. Fruit de uien en de knoflook glazig in wat olijfolie. Doe er de bleekselderij en wortelen bij. Hak 2 kg tomaten fijn en doe ze samen met de geconcentreerde tomatenpuree, de laurierblaadjes en de tijm bij de groenten. Bevochtig met de gevogeltebouillon en breng op een matig vuur aan de kook. Laat zachtjes sudderen, zoals bij een tomatensaus.
  2. Snijd ondertussen de resterende tomaten kruisgewijs in en dompel ze even onder in kokend water. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze, haal er de pitjes uit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Haal de laurierblaadjes uit de soep en bind de soep met de bloem, opgelost in wat water. Roer goed, tot de soep gebonden is, en giet ze door een zeef. Doe er de verse tomatenblokjes bij en kruid met peper en zout. Zet in de koelkast en versier de tomatenvelouté vlak voor het opdienen met fijngehakt basilicum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content