Voor 4:

500 g rijpe tomaten, 1 sjalot, 1 teen knoflook, 1 wortel, 2 el plantaardige olie, 1 tl suiker, 1 el tomatenpuree, 40 cl groentebouillon, 40 cl kokosmelk, sap van 1 sinaasappel, 2 lente-uien, een snuifje gemalen koriander, olijfolie gearomatiseerd met sinaasappel (of fruitige olijfolie) voor de afwerking

Bereidingswijze:

Was de tomaten en snij in stukken. Schil de sjalot, de knoflook en de wortel en hak fijn.

Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan en fruit de aromaten glazig. Besprenkel met de suiker en laat licht karamelliseren.

Voeg de versneden tomaten en de tomatenpuree toe. Giet er de groentebouillon, de kokosmelk en het sinaasappelsap bij. Breng aan de kook, dek de pan half af en laat 15 minuten pruttelen.

Maak de lente-uien schoon en snij in plakjes. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de lente-uien glazig.

Mix de soep glad. Voeg eventueel wat groentebouillon toe of laat nog even inkoken tot de gewenste consistentie bereikt is. Kruid met peper, zout en gemalen koriander.

Schep de tomatensoep in kommen en schik er de gefruite lente-uien op. Kruid met peper en werk af met enkele druppels gearomatiseerde olijfolie.

Voor 4:500 g rijpe tomaten, 1 sjalot, 1 teen knoflook, 1 wortel, 2 el plantaardige olie, 1 tl suiker, 1 el tomatenpuree, 40 cl groentebouillon, 40 cl kokosmelk, sap van 1 sinaasappel, 2 lente-uien, een snuifje gemalen koriander, olijfolie gearomatiseerd met sinaasappel (of fruitige olijfolie) voor de afwerkingBereidingswijze:Was de tomaten en snij in stukken. Schil de sjalot, de knoflook en de wortel en hak fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan en fruit de aromaten glazig. Besprenkel met de suiker en laat licht karamelliseren. Voeg de versneden tomaten en de tomatenpuree toe. Giet er de groentebouillon, de kokosmelk en het sinaasappelsap bij. Breng aan de kook, dek de pan half af en laat 15 minuten pruttelen. Maak de lente-uien schoon en snij in plakjes. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de lente-uien glazig.Mix de soep glad. Voeg eventueel wat groentebouillon toe of laat nog even inkoken tot de gewenste consistentie bereikt is. Kruid met peper, zout en gemalen koriander. Schep de tomatensoep in kommen en schik er de gefruite lente-uien op. Kruid met peper en werk af met enkele druppels gearomatiseerde olijfolie.