Tomatensoep met citroengras, kokosmelk en zeeduivel

© Getty

Voor 4 personen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 6 stengels citroengras
  • 4 korianderwortels
  • 6 plakjes gember
  • 2 limoenblaadjes
  • 1 kg tomaten
  • 300 gram zeeduivel
  • sesamolie
  • peper en zout
  • 3 dl kokosmelk
  • koriander
Bereiding
  1. Hak uien, knoflook, peper, 1 stengel citroengras, korianderwortels en tomaten fijn. Fruit alles (behalve de tomaten) in olie.
  2. Voeg gember, limoenblaadjes, 1 gekneusde citroengrasstengel, tomaten en 5 dl water toe en kook 20 minuten.
  3. Snij de vis in blokjes en rijg aan citroengras. Bestrijk met sesamolie en kruid.
  4. Pureer de soep zonder limoenblaadjes en citroengras, zeef en voeg kokosmelk en koriander toe. Bak de vis en serveer met de tomatensoep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content