Tomatensoep met citroengras en zeeduivelspiesjes

© Getty
Voor 4 personen
  • 2 el olijfolie
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 stengels citroengras
  • 4 korianderwortels
  • 6 plakjes gember
  • 2 limoenblaadjes
  • 1 kg tomaten
  • 300 g zeeduivel
  • 4 stengels citroengras
  • sesamolie
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • 300 ml kokosmelk
  • 1 bosje koriander
Bereiding
  1. Snipper de uien. Hak de knoflook, rode peper, 1 stengel citroengras en de korianderwortels fijn. Hak de tomaten in stukken en kneus de tweede citroengrasstengel.
  2. Fruit de uien, knoflook, peper, citroengras en korianderwortels enkele minuten in de olijfolie. Voeg de gember, limoenblaadjes, gekneusde citroengrasstengel, tomaten en 1/2 liter water toe. Laat 20 minuten koken.
  3. Snijd intussen de zeeduivel in blokjes van 2 cm en rijg ze aan het citroengras. Bestrijk de vis met de sesamolie en kruid met zout en peper.
  4. Verwijder de limoenblaadjes en het citroengras, en pureer de soep. Zeef de soep en voeg tenslotte de kokosmelk en fijngesneden koriander toe (houd 1 eetlepel achter).
  5. Houd de tomatensoep warm terwijl je de zeeduivelspiesjes enkele minuten aan elke kant bakt in een hete pan. Dien de soep op met de spiesjes en werk af met koriander.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content