Voor 4 personen:
2 eetlepels olijfolie
2 rode uien
2 tenen knoflook
1 rode peper
2 stengels citroengras
4 korianderwortels
6 plakjes gember
2 limoenblaadjes
1 kg tomaten
300 gram zeeduivel
4 stengels citroengras
sesamolie
zeezout en versgemalen witte peper
300 ml kokosmelk
1 pakje koriander
Snipper de uien. Hak de knoflook, rode peper, 1 stengel citroengras en de korianderwortels fijn. Hak de tomaten in stukken en kneus de tweede citroengrasstengel. Fruit de uien, knoflook, peper, citroengras en korianderwortels enkele minuten in de olijfolie. Voeg de gember, limoenblaadjes, gekneusde citroengrasstengel, tomaten en 1/2 liter water toe. Laat 20 minuten koken. Snijd intussen de zeeduivel in blokjes van 2 cm en rijg ze aan het citroengras. Bestrijk de vis met de sesamolie en kruid met zout en peper. Verwijder de limoenblaadjes en het citroengras, en pureer de soep. Zeef de soep en voeg tenslotte de kokosmelk en fijngesneden koriander toe (houd 1 eetlepel achter). Houd de soep warm terwijl u de visspiesjes in een hete pan enkele minuten aan elke kant bakt. Dien de soep op met de spiesjes en werk af met de koriander.
Bereidingstijd: 40 minuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier