Tomatensoep met balletjes

© Getty

Deze heerlijke tomatensoep met balletjes maak je in een oogwenk. Een klassieker waarvan iedereen blij wordt.

Voor 4 personen
  • 2,5 l blanke fond of gevogeltebouillon
  • 1 fijngesneden preiwit
  • 1 fijngesneden stengel bleekselderij
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 kruidentuiltje
  • 5 grofgehakte grote vleestomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • peper en zout
Voor de balletjes
  • 100 g ongekruid gemengd gehakt (varken-rund)
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • peper en zout
Bereiding
  1. Breng de fond of bouillon aan de kook.
  2. Voeg de prei, selderij, ui, het kruidentuiltje, de tomaten en tomatenpuree toe en laat 20-30 min. zacht koken. Roer regelmatig.
  3. Mix de soep fijn en breng op smaak met peper en zout.
  4. Maak de balletjes tijdens het koken van de soep. Meng het gehakt met het ei en paneermeel, kruid met peper en zout en rol tot kleine balletjes.
  5. Pocheer deze gaar in water, giet af en laat uitlekken.
  6. Serveer de balletjes in de tomatensoep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content