Voor 4:

2,5 l blanke fond of gevogeltebouillon, 1 fijngesneden preiwit, 1 fijngesneden stengel bleekselderij, 1 fijngehakte ui, 1 kruidentuiltje, 5 grofgehakte grote vleestomaten, 1 el tomatenpuree, peper en zout

Bereidingswijze:

Voor de balletjes: 100 g ongekruid gemengd gehakt (varken-rund), 1 ei, 3 el paneermeel, peper en zout

Breng de fond of bouillon aan de kook. Voeg de prei, selderij, ui, het kruidentuiltje, de tomaten en tomatenpuree toe en laat 20-30 min. zacht koken. Roer regelmatig. Mix de soep fijn en breng op smaak met peper en zout.

Maak tijdens het koken van de soep de balletjes. Meng het gehakt met het ei en paneermeel, kruid met peper en zout en rol tot kleine balletjes. Pocheer deze gaar in water, giet af en laat uitlekken. Serveer in de soep.

Voor 4: 2,5 l blanke fond of gevogeltebouillon, 1 fijngesneden preiwit, 1 fijngesneden stengel bleekselderij, 1 fijngehakte ui, 1 kruidentuiltje, 5 grofgehakte grote vleestomaten, 1 el tomatenpuree, peper en zoutBereidingswijze:Voor de balletjes: 100 g ongekruid gemengd gehakt (varken-rund), 1 ei, 3 el paneermeel, peper en zoutBreng de fond of bouillon aan de kook. Voeg de prei, selderij, ui, het kruidentuiltje, de tomaten en tomatenpuree toe en laat 20-30 min. zacht koken. Roer regelmatig. Mix de soep fijn en breng op smaak met peper en zout.Maak tijdens het koken van de soep de balletjes. Meng het gehakt met het ei en paneermeel, kruid met peper en zout en rol tot kleine balletjes. Pocheer deze gaar in water, giet af en laat uitlekken. Serveer in de soep.