Tomatensoep met balletjes

5f6a0e140ba0c53e4a7538ee598d231f ©

Een lekkere soep voor alle seizoenen. Ga je voor een echte zomerse smaak, voeg dat wat basilicumblaadjes toe.

Een lekkere soep voor alle seizoenen. Ga je voor een echte zomerse smaak, voeg dat wat basilicumblaadjes toe.

Voor 8 personen

1 kg witloof

1 kg pompoen

1 grote ui

500 g tomatenpuree

kippenfond of bouillonblokjes

600 g gehakt

broodkruim

boter

Bereiding

1. Snijd de ui in grove stukken en stoof aan met wat boter. Doe er grof versneden witloof bij en stukken geschilde pompoen. Voeg de tomatenpuree toe. Zet alles onder kippenfond of water met de nodige bouillonblokjes. Laat de soep koken tot alle ingrediënten zacht zijn. Mix.

2. Meng het gehakt met broodkruim en breng het vlees op smaak met peper en zout. Rol balletjes, kook ze in gezouten water, giet het kookwater weg en doe de balletjes in de soep.

Tip: Vers basilicum geeft de soep een zomerse smaak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content