
Tomatensoep met balletjes
Een lekkere soep voor alle seizoenen. Ga je voor een echte zomerse smaak, voeg dat wat basilicumblaadjes toe.
Een lekkere soep voor alle seizoenen. Ga je voor een echte zomerse smaak, voeg dat wat basilicumblaadjes toe.
Voor 8 personen
1 kg witloof
1 kg pompoen
1 grote ui
500 g tomatenpuree
kippenfond of bouillonblokjes
600 g gehakt
broodkruim
boter
Bereiding
1. Snijd de ui in grove stukken en stoof aan met wat boter. Doe er grof versneden witloof bij en stukken geschilde pompoen. Voeg de tomatenpuree toe. Zet alles onder kippenfond of water met de nodige bouillonblokjes. Laat de soep koken tot alle ingrediënten zacht zijn. Mix.
2. Meng het gehakt met broodkruim en breng het vlees op smaak met peper en zout. Rol balletjes, kook ze in gezouten water, giet het kookwater weg en doe de balletjes in de soep.
Tip: Vers basilicum geeft de soep een zomerse smaak.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier