Tomatensaus
Voor 1 l:
Voor 1 l:
10 grofgesneden sneetjes spek
4 grofgehakte uien
3 grofgesneden wortelen
1 grofgesneden bleekselderijstengel
boter
1 klein blikje tomatenpuree
4 el bloem
20 grofgehakte rijpe vleestomaten
1 l blanke fond of gevogeltefond
peper & zout
6 geplette knoflookteentjes
kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier, basilicumstengels, oregano, marjolein)
Fruit spek, ui, wortel en selderij in boter zonder te laten kleuren. Roer er de tomatenpuree onder en laat even meebakken. Bestrooi met bloem, roer om en laat opnieuw meebakken om de bloemsmaak kwijt te raken. Voeg de tomaten toe en bevochtig met de fond. Kruid met peper, zout, knoflook en kruidentuiltje en laat afgedekt 2 uur zachtjes trekken. Controleer de kruiding en zeef de
saus.
*Aan deze klassieke tomatensaus kunnen verschillende garnituren naar keuze
worden toegevoegd. Serveer de saus bij gefrituurde bereidingen en pasta. Voeg er voor bolognaisesaus een scheut rode wijn, gestoofde fijngehakte ui en
knoflook, en gebakken gemengd gehakt aan toe.
Tomatensaus kan enkele dagen worden bewaard in de ijskast.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier