Tomatensaus met spek

© Getty
Voor 1 liter
  • 10 grofgesneden sneetjes spek
  • 4 grofgehakte uien
  • 3 grofgesneden wortelen
  • 1 grofgesneden bleekselderijstengel
  • boter
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 4 el bloem
  • 20 grofgehakte rijpe vleestomaten
  • 1 l blanke fond of gevogeltefond
  • peper & zout
  • 6 geplette knoflookteentjes
  • kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier, basilicumstengels, oregano, marjolein)
Bereiding
  1. Fruit spek, ui, wortel en selderij in boter zonder te laten kleuren. Roer er de tomatenpuree onder en laat even meebakken. Bestrooi met bloem, roer om en laat opnieuw meebakken om de bloemsmaak kwijt te raken.
  2. Voeg de tomaten toe en bevochtig met de fond. Kruid met peper, zout, knoflook en kruidentuiltje en laat afgedekt 2 uur zachtjes trekken. Controleer de kruiding en zeef de tomatensaus.

Serveer deze tomatensaus bij gefrituurde bereidingen en pasta. Tomatensaus kan enkele dagen worden bewaard in de koelkast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content