Tomatensalade met toast en ansjovisboter

2464043

Voor 4:

Tomatensalade met toast en ansjovisboter

Voor 4:

1 kg goed rijpe vleestomaten

1 grote zoete witte ui

witte peper en grof zeezout

olijfolie

fijngesneden peterselie

4 tot 8 sneden toastbrood

Boter

Voor de ansjovisboter:

200 g ongezouten hoeveboter

50 tot 70 g gepekelde en opgelegde ansjovisfilets in olie

witte peper

Laat voor de ansjovisboter de boter zacht worden op kamertemperatuur. Laat de ansjovisfilets uitlekken en wrijf ze door een fijne zeef. Meng met een vork onder de boter, zorg voor een gelijkmatig mengsel. Kruid met peper en laat zeker 30 min. opstijven in de ijskast.

Spoel de tomaten en snij ze overlangs in fijne plakken van 5 mm. Schik op borden. Snij de ui in flinterdunne ringen en verdeel over de tomaten. Kruid met peper, zout en olijfolie en versier met peterselie. Snij het toastbrood in driehoeken en bak krokant in boter of toast ze. Bestrijk met de ansjovisboter en serveer warm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content