Tomatensalade met toast en ansjovisboter
Voor 4:
Voor 4:
1 kg goed rijpe vleestomaten
1 grote zoete witte ui
witte peper en grof zeezout
olijfolie
fijngesneden peterselie
4 tot 8 sneden toastbrood
Boter
Voor de ansjovisboter:
200 g ongezouten hoeveboter
50 tot 70 g gepekelde en opgelegde ansjovisfilets in olie
witte peper
Laat voor de ansjovisboter de boter zacht worden op kamertemperatuur. Laat de ansjovisfilets uitlekken en wrijf ze door een fijne zeef. Meng met een vork onder de boter, zorg voor een gelijkmatig mengsel. Kruid met peper en laat zeker 30 min. opstijven in de ijskast.
Spoel de tomaten en snij ze overlangs in fijne plakken van 5 mm. Schik op borden. Snij de ui in flinterdunne ringen en verdeel over de tomaten. Kruid met peper, zout en olijfolie en versier met peterselie. Snij het toastbrood in driehoeken en bak krokant in boter of toast ze. Bestrijk met de ansjovisboter en serveer warm.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier