Tomatenfricot

© Katie Tomlinson

De oma en moeder van Nathalie (52) maakten in de zomer, als de tomaten goedkoop en overvloedig waren, deze zonnige stoofpot.

Voor 6 personen

1 kg doorregen runderstoofvlees

Flinke schep boter

4 grote uien, grof gesneden

1 kg tomaten, ontveld. Of twee grote blikken gepelde tomaten

1 bos krulpeterselie,

fijngesneden

6 grote vastkokende aardappelen

Bereidingswijze

Breng een grote pot water aan de kook en blancheer de verse tomaten zeer kort om ze makkelijker te kunnen ontvellen. Vind je dit te veel werk, gebruik dan gepelde tomaten uit blik en sla deze stap over.

Kruid het vlees met peper en zout. Bak de blokjes in een grote, liefst gietijzeren pot om en om bruin in de gesmolten boter. Neem het vlees uit de pan en bak daarna de uien in dezelfde boter glazig.

Voeg de ontvelde tomaten, twee derde van de fijngehakte peterselie en de braadjus bij het vlees. Voeg water toe zodat alles mooi onderstaat. Breng aan de kook en laat een uur sudderen.

Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en voeg ze bij de stoofpot. De consistentie moet nog soeperig genoeg zijn om de aardappelen in te koken. Is dat niet zo, voeg dan nog wat water toe. Laat het geheel nog 30 minuten stoven, of tot de aardappelen gaar zijn. Proef, kruid bij met peper en zout, strooi er genereus de rest van de peterselie over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content