Tomatencarpaccio met burrata en vanille

Een carpaccio van fijngesneden coeur de boeuf tomaten is een verrukkelijke vegetarische versie van de klassieke Italiaanse carpaccio.

Een carpaccio van fijngesneden coeur de boeuf tomaten is een verrukkelijke vegetarische versie van de klassieke Italiaanse carpaccio.

Voor 4 personen

  • 2 grote tomaten, coeur de boeuf
  • 4 tomaten van een ander ras
  • 10 frambozen
  • 3 el olijfolie
  • 1 el frambozenazijn
  • 1 vanillestok
  • Jamaicaanse peper en fleur de sel
  • 125 g verse burrata (of mozzarella)
  • verse basilicum

Bereiding

1. Was alle tomaten en snijd ze in fijne plakken met een vlijmscherp mes.

2. Plet de frambozen in een kommetje. Voeg olijfolie, frambozenazijn, de inhoud van een geschraapte vanillestok, peper en zout toe en meng alles door elkaar tot een smeuïge vinaigrette.

3. Verdeel de tomaten over de borden en besprenkel met de frambozenvinaigrette. Werk af met plakjes grofgesneden burrata en enkele blaadjes verse basilicum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content