Voor 4:

4 middelgrote rijpe tomaten

peper en zout

2 limoenen

Voor het beslag:

150 g gezeefde bloem

2 dl lauwwarm water

een snuif zout

2 el olijfolie

2 eiwitten

Voor de tomatenconfituur:

300 g tomatenpulp (gepelde, ontpitte en grof gesneden tomaten)

150 g suiker

1 opengesneden vanillepeul

1 dl water

Maak eerst de tomatenconfituur: Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Laat op laag vuur pruttelen en indikken. Haal voor het gebruik de vanillepeul eruit.

Meng voor het beignetbeslag bloem, water, zout en olijfolie en kneed tot een homogeen deeg. Laat gedurende 1 uur rusten. Klop net voor het gebruik de eiwitten stijf en spatel onder het deeg, tot een homogeen beslag.

Snij de tomaten in plakken van 1 cm. Kruid licht met peper en zout en dompel in het beignetbeslag. Bak goudbruin en krokant in hete frituurolie van 190ºC. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de tomatenconfituur en verse limoenpartjes.

Voor 4:4 middelgrote rijpe tomatenpeper en zout2 limoenenVoor het beslag:150 g gezeefde bloem2 dl lauwwarm watereen snuif zout2 el olijfolie2 eiwittenVoor de tomatenconfituur:300 g tomatenpulp (gepelde, ontpitte en grof gesneden tomaten)150 g suiker1 opengesneden vanillepeul1 dl waterMaak eerst de tomatenconfituur: Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Laat op laag vuur pruttelen en indikken. Haal voor het gebruik de vanillepeul eruit.Meng voor het beignetbeslag bloem, water, zout en olijfolie en kneed tot een homogeen deeg. Laat gedurende 1 uur rusten. Klop net voor het gebruik de eiwitten stijf en spatel onder het deeg, tot een homogeen beslag.Snij de tomaten in plakken van 1 cm. Kruid licht met peper en zout en dompel in het beignetbeslag. Bak goudbruin en krokant in hete frituurolie van 190ºC. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de tomatenconfituur en verse limoenpartjes.