Tomaat garnaal

Deze klassieker in de Belgische keuken combineert zeer goed met een Hoegaarden Witbier.

Deze klassieker in de Belgische keuken combineert zeer goed met een Hoegaarden Witbier.

Tomaten (diameter 6 cm)

4 verschillende slasoorten

garnalen

mayonaise

peterselie

Een vrij grote uitgehaalde en met garnalen opgevulde verse gepelde tomaat op slabodem.

Garnalen pellen en aanroeren met een weinig mayonaise en gehakte peterselie. Om tomaten te pellen brengen we ze tien seconden in kokend water en dompelen ze dan onmiddellijk in ijskoud water om te laten schrikken.

Na het pellen in twee snijden en de helften met een aangescherpte lepel uithalen. De twee helften op een slabodem op het bord schikken en rijkelijk opvullen.

Afdekken met het hoedje en een klein takje peterselie er bovenop leggen voor de versiering.

Slabodem : een mengeling van slarepen van minstens vier verschillende smaakvolle soorten.

Sla kan meer smaak hebben dan men gewoonlijk vermoedt.

We scheuren de sla in 1 cm brede repen of we snijden deze met een heel scherpe schaar of mes.

Bij de tomaat garnaal ā€“ waar al mayonaise bij is ā€“ geven we geen dressing bij de sla maar een apart kannetje met mayonaise.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content