Tom Yam Koong (Thaise garnalensoep)

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 kleine groene pepers

2 korianderwortels

6 dl gevogeltebouillon

12 dunne schilfers galangalwortel

2 fijngehakte stengels citroengras

4 kaffir-limoenblaadjes

8 kleine champignons (in 4)

8 grote garnalen naar keuze

2 el vissaus

1,5 el citroensap

verse korianderblaadjes

Plet de pepers en korianderwortels fijn in een vijzel. Verwarm de bouillon tot tegen het kookpunt, voeg galangal, citroengras, kaffir-limoenblaadjes en champignons toe. Breng aan de kook. Voeg garnalen, vissaus, geplette pepers en korianderwortels, citroensap toe en laat 1 minuut zacht sudderen.

Dien op in individuele soepkommen. Bestrooi met verse korianderblaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content