Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 kleine groene pepers
  • 2 korianderwortels
  • 6 dl gevogeltebouillon
  • 12 dunne schilfers galangalwortel
  • 2 fijngehakte stengels citroengras
  • 4 kaffir-limoenblaadjes
  • 8 kleine champignons (in 4)
  • 8 grote garnalen naar keuze
  • 2 el vissaus
  • 1,5 el citroensap
  • verse korianderblaadjes

Plet de pepers en korianderwortels fijn in een vijzel. Verwarm de bouillon tot tegen het kookpunt, voeg galangal, citroengras, kaffir-limoenblaadjes en champignons toe. Breng aan de kook. Voeg garnalen, vissaus, geplette pepers en korianderwortels, citroensap toe en laat 1 minuut zacht sudderen.

Dien op in individuele soepkommen. Bestrooi met verse korianderblaadjes.

Plet de pepers en korianderwortels fijn in een vijzel. Verwarm de bouillon tot tegen het kookpunt, voeg galangal, citroengras, kaffir-limoenblaadjes en champignons toe. Breng aan de kook. Voeg garnalen, vissaus, geplette pepers en korianderwortels, citroensap toe en laat 1 minuut zacht sudderen.Dien op in individuele soepkommen. Bestrooi met verse korianderblaadjes.