Tofoewaaier met rode-bietensaus

Nodig voor zes:

Nodig voor zes:

18 vellen filodeeg (20 x 20 cm)

18 sprieten bieslook

Vulling:

500 g tofoe

3 el verse tuinkruiden (peterselie, bieslook, tuinkers)

6 el geraspte wortel

3 el geweekte en versneden arame (zeewier)

peper, zout en sambal naar smaak

200 g verse sojascheuten

Saus:

3,5 dl sap van rode bieten (zelf centrifugeren of kopen)

0,5 dl room

1 el appelazijn

2 afgestreken el maïszetmeel of arrowroot

peper en zout

Bereid de saus door het sap van de rode bieten te mengen met de room en appelazijn. Breng aan de kook en dik met in een weinig water opgelost bindmiddel. Roer in de saus en laat nog kort doorkoken. Kruid met peper en zout.

Bereid de vulling: leg de tofoe op keukenpapier en dep droog. Knijp de tofoe tot moes. Voeg de overige ingrediënten toe en meng. Breng de farce op smaak met peper, zout en sambal.

Leg telkens drie bladen filodeeg zo op elkaar, dat de hoeken puntjes vormen. Verdeel de vulling over de zes stapeltjes filoblad en vouw toe. Vouw de dipzakjes met puntjes dicht en vorm zes waaiers. In de hoogte plooien zodat men een mooi reliëf krijgt. Bak gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C. Het deeg dient goudbruin van kleur te zijn. Giet de saus over de helft van de bordspiegels. Leg de gevulde deegwaaiers op de borden en versier met bieslookstengels. Dien op met gekookte zilvervliesrijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content