Ingrediënten

Voor 4:

  • 8 zeer fijne sneetjes gerookt spek
  • 4 fijne sneetjes gekookte ham
  • 4 fijne sneetjes rauwe ham
  • 4 sneden bruin of wit brood (1,5 cm)
  • 16 gedroogde tomaten in olijfolie
  • schilfers parmezaankaas
  • 1 bosje rucola

Voor de tapenade:

  • 8 à 10 ansjovissen in olie
  • 1 geplet knoflookteentje
  • 25 zwarte olijven type kalamata of niçoise
  • 6 à 10 cl olijfolie

Haal voor de tapenade de verschillende ingrediënten door de groentezeef terwijl u de olijfolie toevoegt, zodat u een dikke, smeerbare brij krijgt. Grill de sneetjes brood, indien mogelijk op een gietijzeren grill, totdat het patroon goed zichtbaar is.

Grill vervolgens de gerookte spekreepjes lichtjes. Besmeer het brood met de tapenade en voeg dan de twee hamsoorten, het spek, de tomaten en de kaas toe. Geef er rucola bij en werk af met een scheutje olijfolie.

Haal voor de tapenade de verschillende ingrediënten door de groentezeef terwijl u de olijfolie toevoegt, zodat u een dikke, smeerbare brij krijgt. Grill de sneetjes brood, indien mogelijk op een gietijzeren grill, totdat het patroon goed zichtbaar is. Grill vervolgens de gerookte spekreepjes lichtjes. Besmeer het brood met de tapenade en voeg dan de twee hamsoorten, het spek, de tomaten en de kaas toe. Geef er rucola bij en werk af met een scheutje olijfolie.