Toast met garnaal

Per persoon:

Per persoon:

1 snede bruin brood

een rijkelijk handvol gepelde grijze garnalen

boter

mayonaise

gehakte peterselie

Een snede bruin brood (8 x 8 cm) getoast, beboterd en belegd met een laag vers gepelde garnalen, gemengd met een kleine hoeveelheid mayonaise.

Laat de korst van het brood eraan: ze vormt een goede rand om vast te nemen. De korst heeft ook, tengevolge van het bruinen (de Maillardreactie van proteïnen met suiker) een interessante smaak die aan rijpe vruchten doet denken.

Toast het brood juist vóór het opdienen zodat de Maillardgeur volop present is, laat even afkoelen en smeer er dan een laagje boter op: zo is het brood afgeschermd voor het toch wel vochtige beleg van garnalen met mayonaise.

Meng de garnalen met juist voldoende mayonaise om ze onderling wat aan elkaar te laten klitten. Leg op het brood een flinke laag van deze garnalen en overstrooi met wat gehakte peterselie. Een snede toast van 8 x 8 cm kan men in twee of zelfs vier stukken presenteren.

Om te drinken opteren we voor Hoegaarden Wit. De lichtzure smaak van citrus met de romige, fijne ietwat mysterieuze koriandertoets maakt het bier passend bij verse vissmaken. De fijngehakte peterselie op de toast ‘haakt’ in op de koriandertoets in het glas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content