Toast met filet américain préparé en Stella Artois

  • Moeilijkheid

Voor een halve kilogram vlees hebben we nodig om op smaak te brengen:

2 eierdooiers

3 gehakte sjalotten

3 lepels mayonaise

enkele kappertjes

1 lepel Engelse saus (Worchestershire Sauce)gehakte peterselie

peper en zout.

Vlees en saus goed mengen en in een dikke laag op een beboterde toast uitsmeren. Versieren met schijfjes zoetzure augurk en desgevallend een ruitenpatroon trekken.

Een snede bruin brood, getoast, beboterd en belegd met een dikke laag geprepareerde gehakte biefstuk van minstens 1 centimeter. In Brussel spreekt men van ‘filet américain préparé’.

Laat de korst eraan: ze vormt een goede rand om vast te nemen. De korst heeft ook, tengevolge van het toasten (de Maillardreactie van proteïnen met suiker) een interessante smaak die aan rijpe vruchten doet denken.

Toast het brood juist vóór het opdienen zodat de Maillardgeur volop present is, laat even afkoelen en smeer er dan een laagje boter op: zo is het brood afgeschermd voor het gehakte vlees.

Gehakte biefstuk, men spreekt soms ook van Amerikaanse biefstuk, wordt fijngehakt of fijngemalen van biefstukvlees en dan op smaak gebracht.

Biertip: Stella Artois

De friszure, volmondige en mondvullende smaak van de ‘américain préparé’ verwijst naar een ruim en doordrinkend bier zoals Stella Artois. Stella Artois heeft in zijn smaak een bittertoets en een uiterst fris mondgevoel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content