Voor 4 personen:
300 gram gemengde bospaddestoelen
boter
1 teen knoflook
3 el fijngehakte peterselie
1 dl sterk ingekookte gevogeltefond
2 koffielepels citroensap
peper en zout
4 dikke sneden wit brood
4 takjes koriander
Voor de saus:
5 dl gevogeltefond
1,5 dl room
peper en zout
Laat voor de saus de gevogeltefond met de room inkoken tot de gewenste dikte. Kruid met peper en zout en houd warm. Mix vlak voor het opdienen tot een schuimige saus. Maak de paddestoelen schoon en snijd de grote exemplaren in kleinere stukken. Bak ze op hoog vuur in boter en roer regelmatig om. Plet er het teentje knoflook boven en roer er de peterselie onder. Voeg de ingekookte fond toe en kruid met citroensap, peper en zout. Bak de sneden brood in ruime boter in de pan. Schik warm op de borden en verdeel er de paddestoelenragout over. Lepel de saus rondom en werk af met frisse koriander.
Tip: De koriander zorgt voor een fris mondgevoel na de krachtige paddestoelensmaak en is dus meer dan decoratie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier