Ingrediënten

 • Ingrediënten bergpasta
  500 g macaroni
  100 g uien
  150 g buikspek
  150 g gekookte aardappelen
  200 ml room
  150 g geraspte gekruide kaas
  50 g bieslook
  Zout, peper

  Ingrediënten appelmoes
  200 ml water
  120 g suiker
  2 st. kruidnagels
  1 kaneelstok
  600 g appels (boskoop of zure appel)
  sap van één citroen

Bereiding bergpasta

Kook de macaroni al dente in zout water. Snijd de gepelde uien en het spek in fijne blokjes. De gekookte aardappelen schillen en in gelijke dikke schijven snijden. Rooster het buikspek in een pan en voeg daar de uienblokjes bij. Deze eveneens lichtjes roosteren en met room opgieten. Eenmaal opkoken. Dan de macaroni en aardappelen toevoegen en met de gemalen kaas binden. Met zout, peper en bieslook op smaak brengen.

Bereiding appelmoes

Water, suiker, kruidnagel en kaneelstok ca. 10 minuten koken. De hele appel op een bakplaat leggen, overgieten met het kookvocht en in een voorverwarmde oven ongeveer 1 uur laten zacht stoven. Door een zeef halen. Op smaak brengen met citroensap.

Bereiding bergpasta Kook de macaroni al dente in zout water. Snijd de gepelde uien en het spek in fijne blokjes. De gekookte aardappelen schillen en in gelijke dikke schijven snijden. Rooster het buikspek in een pan en voeg daar de uienblokjes bij. Deze eveneens lichtjes roosteren en met room opgieten. Eenmaal opkoken. Dan de macaroni en aardappelen toevoegen en met de gemalen kaas binden. Met zout, peper en bieslook op smaak brengen. Bereiding appelmoes Water, suiker, kruidnagel en kaneelstok ca. 10 minuten koken. De hele appel op een bakplaat leggen, overgieten met het kookvocht en in een voorverwarmde oven ongeveer 1 uur laten zacht stoven. Door een zeef halen. Op smaak brengen met citroensap.