Tiramisu met peren

Ingrediënten
  • 2 grote peren
  • 200 g kristalsuiker
  • sap van 1 citroen
  • 4 eierdooiers
  • 2 eiwitten
  • 3200 gram mascarpone
  • 2 blaadjes gelatine van 3 g
  • madeira- of lepelkoekjes
  • cacaopoeder
Bereiding
  1. Week de gelatine in koud water. Pocheer twee in stukjes gesneden peren in een siroop van 100 gram kristalsuiker, het sap van een citroen en 3 dl water. De vruchten in het vocht laten afkoelen.
  2. Mix de eierdooiers met 100 gram kristalsuiker tot de massa wit uitslaat. Voeg de mascarpone toe.
  3. Laat de stukjes peer uitlekken en vang de siroop op. Warm twee eetlepels siroop op en los de uitgeknepen gelatine op in het warme vocht. Klop de eiwitten stijf. Meng voorzichtig de opgeloste gelatine, de stukjes peer en tot slot de eiwitsneeuw onder de mascarpone.
  4. Bouw de taart op in een schaal of vorm. Leg onderaan een laagje aluminiumfolie, daarop een laagje crème. Zet een rij koekjes rechtop tegen de wand. Leg op de crème een laag in siroop gedrenkte koekjes. Bouw de taart verder op en eindig met crème.
  5. Zet de taart minstens enkele uren in de koelkast. Keer de taart om, verwijder de vorm en bestuif met cacaopoeder. Tiramisu met peren smaakt goed met chocoladesaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content