Timbaaltje van vis in een kruidige court-bouillon

© Getty
Voor 4 personen
  • 1 gehakte ui
  • 2 gehakte knoflookteentjes
  • stukje gehakte gember
  • 1 gehakt chilipepertje (zonder zaadjes)
  • 1 gehakte stengel citroengras
  • 2 kl currypoeder (madras of fish masala)
  • 5 dl visfumet
  • 1 klein blikje ongezoete kokosmelk
  • scheutje room
Timbaaltje
  • 300 g kabeljauw of victoriabaars
  • 1 sneetje geroosterd brood zonder korst
  • 50 g gerookte forel
  • 3 el room
  • 6 scampi’s
  • peper
  • zout
Bereiding
  1. De gehakte ui, knoflook, gember en citroengras met het currypoeder fruiten in een weinig vetstof. De warmte in de pan blussen met fumet, aan de kook brengen en laten inkoken op hevig vuur. De kokosmelk toevoegen en tot slot de room in de pan gieten. De soep zeven.
  2. De timbaaltjes bereiden. De vis met 2 scampi’s fijn hakken. De tartaar mengen met room en het verkruimeld brood. Kruiden met zwarte peper.
  3. Vier vormpjes nemen en onderin een gepelde scampi leggen. De vormpjes vullen met het vismengsel en de vormpjes in een warmwaterbad zetten. Het bad een kwartier in de oven plaatsen.
  4. De vormen verwijderen. De timbaaltjes in vier kommen plaatsen. De court-bouillon uitgieten. Versieren met blaadje koriander.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content