Timbaaltje van paella

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

2 kopjes fijnkorrelige Spaanse rijst (Arroz SOS)

2 zakjes saffraan

olijfolie

1,5 dl erwtjes

1 rode en 1 groene paprika

2 kippen- of konijnenfilets in blokjes gesneden

8 gamba’s

1 ui

2 teentjes knoflook

1/2 liter gevogeltebouillon

1 dl sherry,

1 dl room

zout

peper

De ui fijnsnijden, de teentjes knoflook fijnhakken en de paprika’s in blokjes snijden. Een pan met een scheut olie opwarmen. De rijst toevoegen en kort bakken. De blokjes vlees mee in de pan doen en goudgeel bakken. De groenten, ui en knoflook in de pan bij de rijst en het vlees doen. Kruiden met zout en peper. De bouillon en de sherry bij de rijst gieten en de saffraan toevoegen. Alles onder gesloten deksel garen. De gamba’s bakken in olijfolie, kruiden, en ze uit de pan verwijderen als ze rood zijn. De room en het overgebleven kookvocht in de bakpan gieten en gedeeltelijk laten inkoken. Vier kopjes met olie insmeren en vullen met rijst. De rijst aandrukken en de kopjes omdraaien op borden. De timbaaltjes versieren met gamba’s en napperen met roomsaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content