Tilapia op zuiderse wijze

Voor 4 :
Voor 4 :
4 filets tilapia van elk 175 g
bloem
1/2 ui
4 tomaten
1 handvol blaadjes basilicum
iets minder blaadjes koriander
2 tenen knoflook
olijfolie
peper
zout
2 bekers langkorrelige rijst
1 glas witte wijn
l liter kippenbouillon
draadjes saffraan
Tapenade :
150 g ansjovis in olie
300 g ontpitte zwarte olijven
100 g kappertjes
Droog de visfilets en wentel ze in bloem. Bak langs beide kanten op hevig vuur aan en kruid met peper en zout. Zet de vis in een warme oven. Bereid de tapenade : pureer alle ingrediënten tot een glad mengsel en gebruik de olijfolie van de ansjovisjes. Ontpit de tomaten, snij het vruchtvlees in blokjes. Hak knoflook, ui, basilicum en koriander en meng met de tomaten en goede olijfolie.
Bereid de rijst : verhit een grote pan (liefst een paellapan) met wat olijfolie. Bak de rijst glazig, blus de warmte met witte wijn, giet de kippenbouillon over de rijst en voeg enkele draadjes saffraan toe. Laat de rijst sudderen tot het vocht is verdampt en de rijstkorrels gaar zijn. Kruid met peper en zout. Indien gewenst kan men Provençaalse kruiden toevoegen.
Leg de tilapia op warme borden, bestrijk de vis met tapenade en bedek met het tomatenmengsel. Serveer met rijst en versier met koriander, basilicum en olijfjes. De kleuren alleen al brengen het zuiden op je bord.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier