Tilapia met kerriesaus en wilde rijst
50 g wilde rijst
50 g wilde rijst
2 tilapiafilets
groene appel
enkele druppels citroensap
1 kleine ui
1 koffielepel olie
1 koffielepel bloem
1 koffielepel kerriepoeder
1 dl melk
1 eetlepel room
peper en zout
Kook de wilde rijst in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kruid de visfilets aan beide zijden met peper en zout. Leg ze in het gaatjesmandje van een stoompan of stoomkoker en laat ze 10 minuten stomen op kokend water. Rasp ondertussen de geschilde appelhelft en bestrooi de snippers met citroensap. Fruit het gehakte uitje in de olie, bestrooi met de bloem en het kerriepoeder en roer goed. Voeg de geraspte appel toe en overgiet met de melk. Laat al roerend zachtjes koken gedurende 5 min. Pureer de saus met een staafmixer, kruid met peper en zout en voeg de room toe. Laat de wilde rijst goed uitlekken. Schik op elk bord een decoratief hoopje rijst, leg er een visfilet op en nappeer met de kerriesaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier