Tijgergarnalen met Chili’s

  • Moeilijkheid

Oosterse gerechten combineren schitterend met de bitterheid van een Stella Artois.l

750gr Tijgergarnalen Â- diepvries

2 grote chili’s (rood of groen)

1 teentje look

1 eetlepel suiker (Demararra suiker)

2 theelepels gember

2 eetlepels Shaoxing rijstwijn of droge sherry

2 eetlepels lichte sojasaus

3 eetlepels arachide-olie

Laat de tijgergarnalen ontdooien in koud water. Pel ze en verwijder het darmkanaal.

Was nogmaals in ijskoud water met wat zout en dep ze droog.

Snijd de chili’s in de lengte door, schraap de zaadjes er uit en snijd de vrucht fijn.

Pel de look, verwijder de kiem en snij fijn.

Schil de gember en snijd in luciferdunne reepjes. Meng de chili’s, look, gember met 1 theelepel suiker.

Meng de resterende suiker met de sojasaus en de Shaoxing rijstwijn.

Verwarm de wok tot hij begint te walmen. Giet de helft van de olie er in en bak, als de olie begint te walmen, de garnalen tot ze rood kleuren.

Schep uit de wok en laat uitlekken. Giet de resterende olie in de wok.

Bak, als de olie walmt, het chili-, look- en gembermengsel tot de look licht kleurt.

Voeg het sausmengsel toe en kook even door.

Voeg de uitgelekte garnalen toe en roerbak alles gaar.

Schep uit de wok in voorverwarmde kommetjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content