Ingrediënten

Voor 4-6:

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 200 g suiker
  • 200 g boter
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl losse geparfumeerde thee zoals Earl Grey, kruiden-, karamel- of vanillethee

Meng de bloem, suiker, boter, eieren en vanillesuiker tot een glad beslag. Doe de thee in een kopje en vul voor driekwart met kokend water. Laat 10 minuten trekken. Doe de inhoud van het kopje bij het deeg en meng.

Giet het deeg in een ingevette bakvorm van 20 cm en bak de cake 30-45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Meng de bloem, suiker, boter, eieren en vanillesuiker tot een glad beslag. Doe de thee in een kopje en vul voor driekwart met kokend water. Laat 10 minuten trekken. Doe de inhoud van het kopje bij het deeg en meng. Giet het deeg in een ingevette bakvorm van 20 cm en bak de cake 30-45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.