Thaise pompoenrisotto met gremolata

Homemade pumpkin risotto © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

In het herfstseizoen is een pompoenrisotto een leuk alternatief. Ideaal en snel bereid na een vermoeiende werkdag.

In het herfstseizoen is een pompoenrisotto een leuk alternatief. Ideaal en snel bereid na een vermoeiende werkdag.

Voor 4 personen

Voor de bouillon:

  • 2 stengels selderij
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 stukje gember, geschild
  • 1 stengel citroengras
  • 1 gedroogde rode peper
  • 2 limoenblaadjes

Voor de risotto:

  • 1/2 kg pompoen
  • 50 g boter
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 stengel citroengras
  • 1 scherpe rode peper
  • 2,5 cm gember
  • 300 g arboriorijst
  • 1 dl witte wijn
  • 3 dl kokosmelk

Voor de gremolata:

  • 1/2 milde rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 4 el koriander
  • rasp van 1 limoen

Bereiding

1. Laat alle ingrediënten voor de bouillon 30 min. zacht koken in 1,5 l. water. Verwijder de groenten. Houd de bouillon tegen het kookpunt tijdens de bereiding van de risotto.

2. Snijd het pompoenvlees in blokjes van 1 cm. Fruit ze in de helft van de boter tot ze zacht zijn. Fruit de ui in de rest van de boter. Voeg knoflook, fijngehakt citroengras, peper en gember toe (5 min.). Doe de rijst erbij en roer tot alle korrels bedekt zijn met boter. Deglaceer met witte wijn en laat inkoken. Voeg een pollepel bouillon toe en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst. Herhaal deze handeling gedurende 10 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en wacht tot die is opgenomen alvorens verder te werken met de bouillon. Na 10 à 15 minuten is de rijst beetgaar.

4. Hak de ingrediënten voor de gremolata fijn, meng en strooi over de risotto.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content