Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 2,5 cm gember
  • 1 stengel citroengras
  • 1 pakje verse koriander
  • 750 g pompoen (Â1/2 kg schoongemaakt gewicht)
  • 4 sjalotten
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 el rode currypasta
  • 1 el tomatenpuree
  • 5 dl kokosmelk
  • 2 bananen
  • sap van 1 limoen

Snipper de sjalot en knoflook fijn. Hak de gember, het citroengras en de steeltjes van de koriander fijn. Schil de pompoen en verwijder de pitten en vezels met een lepel. Snij het vruchtvlees in blokjes. Schil de sjalotten en snij ze in kwarten. Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot en kruiden: 10 minuten. Voeg de currypasta, tomatenpuree, pompoen en sjalotten toe en roer tot alles goed vermengd is. Voeg de kokosmelk toe en kruid met zout. Breng aan de kook en laat 20 minuten zacht koken tot de pompoen en sjalotten gaar zijn.

Schil de bananen en snij ze in dikke plakken. Hak de korianderblaadjes fijn. Voeg de bananen, koriander en het limoensap 5 minuten voor het opdienen toe aan de curry. Dien de curry op met gestoomde rijst.

Snipper de sjalot en knoflook fijn. Hak de gember, het citroengras en de steeltjes van de koriander fijn. Schil de pompoen en verwijder de pitten en vezels met een lepel. Snij het vruchtvlees in blokjes. Schil de sjalotten en snij ze in kwarten. Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot en kruiden: 10 minuten. Voeg de currypasta, tomatenpuree, pompoen en sjalotten toe en roer tot alles goed vermengd is. Voeg de kokosmelk toe en kruid met zout. Breng aan de kook en laat 20 minuten zacht koken tot de pompoen en sjalotten gaar zijn.Schil de bananen en snij ze in dikke plakken. Hak de korianderblaadjes fijn. Voeg de bananen, koriander en het limoensap 5 minuten voor het opdienen toe aan de curry. Dien de curry op met gestoomde rijst.