Thaise kokossoep met citroengras en kip

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

2 kipfilets (samen ca. 350 g)

6 stengels citroengras

1 stukje gember

2 rode pepertjes

2 tenen knoflook

2 sjalotten

4 limoenblaadjes (te koop in oosterse speciaalzaken)

4 korianderwortels (of gebruik de stelen van een bosje koriander)

1 liter lichte kippenbouillon

Voor de soep:

2,5 dl kokosmelk

4 limoenblaadjes

4 rode pepertjes

4 Ã 5 el vissaussap van 1,5 limoen

12 champignons

2 stengels citroengras

2 el korianderblaadjes

Leg de kip in een braadpan. Kneus het citroengras met de platte kant van een mes, snij de gember in plakjes en de pepertjes in stukken. Plet de knoflook en halveer de sjalotten. Doe deze ingrediÔnten bij de kip en voeg ook de limoenblaadjes en korianderwortels toe. Giet er de bouillon over en breng aan de kook.

Draai het vuur uit en laat 1 uur onder deksel trekken. Giet de gearomatiseerde bouillon door een fijne zeef en meet 7,5 dl af in een pan. Leg de kip apart en gooi de aromaten weg. Voeg kokosmelk, limoenblaadjes, pepertjes, vissaus en limoensap toe aan de bouillon. Verwarm maar laat niet koken.

Trek de kip in repen en verdeel over 4 soepkommen. Snij de champignons in plakken en voeg toe aan de kommen. Verwijder de buitenste taaie blaadjes van het citroengras en snij in dunne ringen. Verdeel eveneens over de soepkommen, samen met de koriander. Giet de warme soep over de kip en champignons en dien op.

* Elke bouillon is een infusie, waarbij water geïnfuseerd wordt met aromatische ingrediÔnten. De kip kan vervangen worden door scampi’s.

Kooktijd: 15′ + 1 uur infuseren

Eenvoudig

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content