Thaise kipsalade

Chicken salad in bowl on wood background close up, top view, healthy food concept. © Getty

Voor 4 personen
  • 200 g wit van kip
  • 1 tl olie
  • 2 à 3 hete pepertjes
  • 3 el rijstkorrels, rauw fijngehakt of grofgemixed
  • 40 g pinda’s
Samen in een kom
  • 1 rode ui, in lamellen gesneden
  • 2 uien, fijngehakt
  • 1 bundel koriander, fijngesneden
  • 1 bundel citroenkruid, fijngesneden
  • enkele blaadjes munt, fijngesneden
  • 1/2 tl hete pepers
  • sap van 3 citroenen
  • 2 el vissaus
  • 1 el suiker (witte of bruine)
Groenten
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 2 à 3 tomaten, in blokjes
  • 1 rode paprika, in lamellen
  • 1 groene lenteui, in schuine plakjes
Bereiding
  1. Hak het kippenvlees en laat het garen in een pan of wok met een theelepel olie en wat water. Zet koel weg.
  2. Rooster enkele hete rode pepers en hak ze fijn. Rooster ook de ongekookte rijst en hak fijn. Doe hetzelfde met de pinda’s.
  3. Meng pepers, rijst en pinda’s met de ingrediënten uit de kom en voeg de versneden groenten en de kip toe. Roer alles om en proef: voeg pepers toe indien gewenst en doe er wat citroensap bij als de salade te pikant is.
  4. Doe de rijstvermicelli in kokend water, haal de pan van het vuur en laat drie minuten laten weken. Giet het warme water af en spoel de vermicelli onder koud water. Serveer met de Thaise kipsalade.

*De kip kan worden vervangen door lapjes rundsvlees.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content