Voor 2-4 personen

1 el plantaardige olie

1 el gemberpasta

2 el citroengraspasta

2 tenen knoflook, geperst

1 lange rode peper, zaadjes

verwijderd, fijngesneden

400 g rundergehakt

2 el honing

2 el vissaus

sap van 1 citroen

1/2 bosje munt, blaadjes fijngesneden

1/2 bosje koriander, blaadjes op een paar na fijngesneden

4 kropjes little gem, blaadjes losgehaald

150 g mihoen

(rijstvermicelli), gekookt volgens aanwijzingen op verpakking

partjes limoen, voor erbij

Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gember- en citroengraspasta, de knoflook en rode peper toe en bak 4-5 minuten tot de aroma's vrijkomen.

Voeg het gehakt toe en zet het vuur hoog. Roerbak het gehakt in 5-6 minuten rul en lichtbruin. Voeg de honing en vissaus toe en roerbak nog 4-5 minuten tot het gehakt goudbruin en gaar is. Roer het citroensap, de munt en de fijngesneden koriander erdoor.

Verdeel het gehaktmengsel over de blaadjes little gem. Verdeel de noodles erover, garneer met een blaadje koriander en serveer met partjes limoen.

Uit 'Noodles!' van Kathy Kordalis, uitg. Forte Culinaire, 14,99 euro.

Voor 2-4 personen1 el plantaardige olie1 el gemberpasta2 el citroengraspasta2 tenen knoflook, geperst1 lange rode peper, zaadjesverwijderd, fijngesneden400 g rundergehakt2 el honing2 el vissaussap van 1 citroen1/2 bosje munt, blaadjes fijngesneden1/2 bosje koriander, blaadjes op een paar na fijngesneden4 kropjes little gem, blaadjes losgehaald150 g mihoen(rijstvermicelli), gekookt volgens aanwijzingen op verpakkingpartjes limoen, voor erbijVerhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gember- en citroengraspasta, de knoflook en rode peper toe en bak 4-5 minuten tot de aroma's vrijkomen. Voeg het gehakt toe en zet het vuur hoog. Roerbak het gehakt in 5-6 minuten rul en lichtbruin. Voeg de honing en vissaus toe en roerbak nog 4-5 minuten tot het gehakt goudbruin en gaar is. Roer het citroensap, de munt en de fijngesneden koriander erdoor. Verdeel het gehaktmengsel over de blaadjes little gem. Verdeel de noodles erover, garneer met een blaadje koriander en serveer met partjes limoen.Uit 'Noodles!' van Kathy Kordalis, uitg. Forte Culinaire, 14,99 euro.