Thais soepje met peultjes, snijbonen en tofoe

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

100 g snijbonen

100 g peultjes (mange-tout of sugarsnap)

100 g groene aspergepunten

plantaardige olie

engelenhaar

100 g tofoe

1/2 el bloem

1 teen knoflook

1 stukje gember

1 el vissaus

Voor de bouillon:

8 dl groente- of kippenbouillon

2 el vissaus

sap van 1 limoen

1 rood pepertje

2 stengels citroengras

1 bosje koriander

Maak eerst de soep: doe de bouillon in een pan met de vissaus en het limoensap. Snij het pepertje en citroengras in ringen. Snij de steeltjes van de koriander (bewaar de blaadjes voor een ander gerecht). Voeg deze ingrediÔnten toe aan de pan en breng aan de kook. Draai het vuur lager en hou warm.

Was de groenten en snij de snijbonen in ruitjes. Blancheer de groenten afzonderlijk 1 minuut in gezouten water. Frituur een beetje engelenhaar in hete olie en laat uitlekken op keukenpapier. Snij de tofoe in blokjes en dep ze droog met keukenpapier. Wentel de tofoe in bloem en bak de blokjes goudbruin en krokant in hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

Hak de knoflook en gember fijn. Verhit enkele eetlepels olie in een grote pan of wok en roerbak de knoflook en gember enkele seconden. Voeg de groenten toe en roerbak op hoog vuur tot de groenten beginnen te karameliseren. Kruid met de vissaus.

Verdeel de groenten over vier borden en lepel er wat soep over. Werk af met de tofoeblokjes, korianderblaadjes en engelenhaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content