Voor 4 personen:
250 gram verse zalmfilet
250 gram zander- of kabeljauwfilet
bieslook
kervel
15 cl room
1 visbouillon
het wit van 3 eieren
3 tomaten
4 gelatineblaadjes
5 salieblaadjes
Â1/2 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
zout
peper
Pocheer de vis in de bouillon. Maak de zalm met de mixer fijn en doe hem in slakom. Bereid de zander op dezelfde manier. Snijd de kervel fijn en voeg bij de zalm. Snijd het bieslook fijn en voeg bij de zander. Klop de koude room met de elektrische klopper goed stijf. Laat de gelatine weken in koud water. Knijp uit en laat in 4 eetlepels kokend water smelten. Verdeel de slagroom en de gelatine over de twee kommen vispuree. Voeg zout en peper toe. Klop de eiwitten goed stijf en werk het door de twee vismengsels. Giet eerst de zalm en dan de zander in een visvorm. Laat 12 uur in de koelkast staan. Pel de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in stukjes en laat op een heel zacht vuur gedurende 20 minuten mals worden met de olijfolie, het fijngehakte knoflook en de salie. Bewaar deze bereiding koel en dien samen met de visterrine op.
Tip: Als je een metalen vorm gebruikt, strijk je die het best eerst in met gesmolten boter. Plaats hem in de diepvriezer tien minuten vóór je deze met vismousse vult. Om de mousse weer uit de vorm te halen, houd je die even in warm water. Verwijder het teveel aan boter met een kwast.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier