Terrine van mozzarella met gedroogde tomaten en zwarte olijven

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

een kleine vorm van ongeveer 15 cm x 20 cm

200 gram gedroogde tomaten

2 bolletjes mozzarella

150 gram ontpitte zwarte olijven

2 takjes basilicum

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels balsamico-azijn

Verwarm de oven voor op 150°C (Th. 5). Bedek de bodem van de vorm met een laag gedroogde tomaten, gevolgd door een laag in plakjes gesneden mozzarella en een laag olijven. Breng van elk een tweede laag aan. Geen zout toevoegen, de olijven zijn zout genoeg. Druk goed aan en plaats ongeveer 20 minuten ‘au bain-marie’ in de oven. Laat afkoelen en zet een uur voor het opdienen in de koelkast. Maak een vinaigrette door de olijfolie te mengen met de azijn en de gesnipperde basilicum. Neem de terrine uit de vorm en serveer met een gemengd groen slaatje.

Tip: Snijd de tomaten doormidden. Breng ze op smaak met wat olijfolie, zout en peper. Droog ze door ze minstens twee uur in een oven te plaatsen, op lage temperatuur. Door het drogen worden de tomaten goed bewaarbaar en krijgen ze meer aroma.

Voorbereiding: 15 minuten, een dag vooraf.

Bereiding: 20 minuten, 1 uur koelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content