Terrine van mango en kokosnoot

© Getty
Voor 4 à 6 personen
  • 1,5 dl kokosmelk
  • 180 g fijne suiker
  • 1 fijngehakte stengel citroengras
  • 4 blaadjes gelatine
  • 3 geschilde mango’s
  • 1 l water
  • 12 g genmaicha (groene japanse thee met gepofte rijst en maïs, Aziatische winkel)
  • 1 blad nori
  • 1 kokosnoot
Bereiding
  1. Breng de kokosmelk met 30 g griessuiker en het citroengras aan de kook. Laat 15 minuten trekken en zeef.
  2. Los 1 blad gelatine op in de kokosmelk. Verdeel over 3 cilindervormige alcoholglaasjes en zet in de diepvriezer. Snijd de mango’s fijn.
  3. Maak thee met het water, de genmaïcha en de rest van de suiker. Laat 4 minuten trekken en giet door een zeef. Pocheer er 3 minuten de mango in. Zet een nacht in de koelkast.
  4. Haal de mangoplakjes uit de thee en laat uitlekken. Breng 5 dl thee aan de kook. Week de resterende gelatineblaadjes en los op en de thee.
  5. Bekleed een rechthoekige terrine tot over de rand met huishoudfolie. Leg 3 plakjes mango op de bodem en bekleed de wanden tot over de rand. Giet 2 lepels gegeleerde thee over de mango. Vul de terrine voor 1/3 op met mango en thee. Rol de bevroren kokosmelk op in het noriblad. Leg in het midden van de terrine en vul verder op met mango en thee. Sluit af met de overhangende mango en de huishoudfolie en laat de terrine 12 uur opstijven in de koelkast.
  6. Mix de rest van de mango’s fijn en zeef. Haal de terrine uit de ijskast. Snij in plakken. Schik op de borden en werk af met mangocoulis en schaafsel van kokosnoot.

Recept: Laurent Folmer – Couvert Couvert.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content