Ingrediënten

Voor 4 à 6:

  • 1 konijn van 1 kg, in stukken
  • 1 fles riesling
  • 2 uien
  • 2 wortels
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bosje platte peterselie
  • kervel en bieslook

Overgiet de stukken konijn met riesling, kruid met zout en peper.

Schil de uien en de wortels en snij in plakjes. Hak de teentjes knoflook fijn. Doe de stukken konijn met de wijn in een pan met dikke bodem, voeg de groenten toe en laat op zacht vuur twee uur koken. Haal het vlees uit de pan, laat uitlekken en verwijder de botjes. Zeef het kookvocht.

Snij peterselie, bieslook en kervel fijn.

Vul een cake- of terrinevorm afwisselend met konijnenvlees en verse kruiden. Giet het kookvocht in de gevulde terrine. Zet de vorm, afgedekt met een plank met daarop een gewicht, drie uur in de koelkast, zodat de gelei kan stijven.

Dien koud op, versneden in plakken en met een salade.

Overgiet de stukken konijn met riesling, kruid met zout en peper. Schil de uien en de wortels en snij in plakjes. Hak de teentjes knoflook fijn. Doe de stukken konijn met de wijn in een pan met dikke bodem, voeg de groenten toe en laat op zacht vuur twee uur koken. Haal het vlees uit de pan, laat uitlekken en verwijder de botjes. Zeef het kookvocht. Snij peterselie, bieslook en kervel fijn. Vul een cake- of terrinevorm afwisselend met konijnenvlees en verse kruiden. Giet het kookvocht in de gevulde terrine. Zet de vorm, afgedekt met een plank met daarop een gewicht, drie uur in de koelkast, zodat de gelei kan stijven. Dien koud op, versneden in plakken en met een salade.