Terrine van kabeljauw met kreeft en groene kruiden
Voor 1 terrine (10 personen) :
Voor 1 terrine (10 personen) :
300 g dikke kabeljauwfilet
scheut room
3 eiwitten
cayennepeper
zout
1 levende kreeft van 650 g
court-bouillon
6 tot 8 grote sneden gerookte zalm
gemengde groene kruiden (basilicum, bieslook, dragon, dille, kervel)
5 grote spinaziebladeren
Voor de viergesaus :
6 el zure room
4 el fijngehakte groene kruiden
2 el gepelde tomaten in dobbelstenen
peper
zout
Cutter de kabeljauw fijn met wat room en 3 eiwitten. Kruid flink met cayennepeper en zout, zet in de ijskast. Kook de kreeft 5 min. in court-bouillon. Haal het vlees uit pantser en scharen. Bekleed een rechthoekige terrinevorm met plakken gerookte zalm die u over de vorm laat hangen. Vul 1/3 van de vorm met de kabeljauwmousse.
Hak de kruiden fijn en wentel er het kreeftenvlees in. Kruid goed met cayennepeper en zout en wikkel in de spinaziebladeren. Leg in het midden van de terrine. Vul verder op met de mousse en plooi dicht met de zalm. Dek af met aluminiumfolie en zet 20 min. au bain-marie in een oven van 200°C. Zet na even afkoelen ten minste 6 uur in de ijskast.
Roer voor de saus eerst de zure room los en meng er dan de overige ingrediÔnten onder. Zet de terrine in heet water. Stort uit, en snij in plakken van 2 tot 3 cm. Serveer met viergesaus en brood en werk af met groene kruiden.
Kooktijd: 50′ + 6 uur
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier