Terrine van gerookte paling met groentenpakketjes

Voor vier personen
  • 500 g filets van gerookte paling
  • 1 appel
  • 80 g krenten
  • 25 cl kippenfond
  • 25 cl witte wijn
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 lepel honing
  • 100 g brunoise (blokjes) van knolselder, wortel en courgette
Groentenpakketjes
  • 4 plakjes komkommer
  • 1 stronk witloof
  • 8 asperges
  • 8 peultjes
  • 2 tomaten
  • 1 appel
  • 1 grote aardappel
Bereiding
  1. De kippenbouillon, witte wijn en honing 1 minuut inkoken. De voorgeweekte en uitgeknepen gelatine toevoegen en laten afkoelen. De appel schillen, het vruchtvlees in reepjes snijden, met citroensap besprenkelen en kort stoven. De brunoise van groenten een paar seconden koken, de groenten verfrissen en laten afkoelen.
  2. Een terrinevorm bekleden met de gerookte palingfilets, vervolgens de reepjes appel aanbrengen, de brunoise en terug de palingfilets. Op deze manier de terrine verder vullen.
  3. De vorm overgieten met gelei. De vorm schudden en de ingrediënten aandrukken. Laten afkoelen in de koelkast.
  4. Ondertussen de groentenpakketjes maken: de plakken komkommer tot cilinders vormen. De groenten beetgaar koken en verfrissen. De gekookte en op maat gesneden groenten en de versneden tomaten in de cilinders schikken. De terrine in plakken versnijden en opdienen met de groentenpakketjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content