Terrine van eendenlever au naturel

  • Moeilijkheid

Nodig voor een terrine voor zes personen :

1 eendenlever van ongeveer 500 g

7 g zout

2 g peper

1 g suiker

Open de twee leverlobben en verwijder de bloederige adertjes voorzichtig met de punt van een mesje. Neem vervolgens de vetophopingen en de groenachtige delen weg : die geven de lever een slechte smaak. Meng zout, peper en suiker, en kruid de lever aan alle kanten. Vul de terrine met de lever en druk de lever met de rug van een lepel aan. Zet de terrine in een heetwaterbad in een voorverwarmde oven (30 minuten op 70C). Haal de terrine uit de oven en leg op de bovenkant van de terrine een houten plankje met twee ramequin-vormpjes gevuld met zout als gewicht : de lever wordt nu aangedrukt en het vet wordt naar buiten geduwd. Laat alles afkoelen en zet de terrine in de koelkast. De terrine is op zijn best als ze 4 à 5 dagen in de koelkast heeft kunnen rijpen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content