Terrine van Doyenné peren met gedroogde pruimen uit Agen. Roomijs van karamelboter

  • Moeilijkheid

Voor 8 personen:

3 à 4 Doyenné peren

16 gedroogde pruimen

griessuiker

kaneel

1 vanillestok en steranijs

gelatineblaadjes (20 g per liter stroop).

Karamelijs:

900 g melk

210 g suiker

120 g melkerijboter

9 eigelen

30 g suiker

30 g melkpoeder

Schil de peren, snij ze in 4 en verwijder het klokhuis, kook ze in 1/2 water + 1/2 suiker, een siroop met daarin een doorgesneden vanillestok, 1 kaneelstok, 4 steranijs. Voeg 3/4 van de pruimen toe en laat afkoelen. Laat dan de vruchten goed uitlekken.

Plaats de peer onderaan in een kleine terrine, in het midden komen de pruimen, bovenop opnieuw peren. Goed aandrukken. Week de gelatine blaadjes, los ze op in warme siroop, reken 8 blaadjes per liter siroop. Giet vloeistof in terrine en laat opstijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content