Tempura van zeewier met zeewiertartaar

© Getty
Voor 4 personen
  • 2 el gedroogde wakamevlokken
  • 2 el gedroogde hijiki
  • 2,5 dl ijskoud water
  • 2 eieren
  • 150 g bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • frituurolie
  • fleur de sel
Tartaarsaus
  • 2 el verse nori
  • 1/2 el augurken
  • 1 el kappers
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl gedroogde norivlokken
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
Bereiding
  1. Doe de arame en hijiki in een kom en meng goed. Giet er water op tot het zeewier onderstaat en laat 20 minuten weken.
  2. Maak de tartaarsaus: spoel de verse nori onder koud stromend water en knijp goed uit. Hak fijn met de augurken en meng met de uitgelekte kappers, mayonaise, gedroogde norivlokken en het citroensap. Kruid met peper en zout.
  3. Kluts de eieren in een andere kom met het water, voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng kort tot een klonterig beslag. Voeg het uitgelekte en uitgeknepen zeewier toe en verhit de frituurolie tot 180Ā°C. Doe eetlepels van het beslag in de hete olie en bak de tempura goudbruin.
  4. Kruid met fleur de sel en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de tempura van zeewier meteen met de tartaarsaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content