Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 middelgrote ronde uien, gepeld
  • 150 gram tofu
  • 1 bosje bieslook
  • sesamolie

Voor het beslag:

  • 1/4 theelepel wit zeezout
  • 1 kop tarwemeel (80% gezeefd)
  • 1 koffielepel mosterdpoeder
  • 2 ijsblokjes of ijskoud water
  • 1 koffielepel citroenschil
  • 1/2 el arrowroot (pijlwortelmeel)
  • water

Voor de saus:

  • sap van 1/2 citroen
  • 1/4 kop water
  • 1 à 2 el biosoju (sojasaus)

Snijd de middelgrote uien in ringen. Snijd de gewassen bieslook in stukjes van 2,5 cm. Breng samen in een kom en meng met fijnverbrokkelde tofu. Bereid het beslag door de aangegeven ingrediënten te mengen. Verhit de sesamolie tot 180°C. Haal de uiringen door het beslag. Breng met twee eetstokjes of twee eetlepels de uien in de hete olie en frituur gedurende 3 minuten. Onmiddellijk opdienen met het sausje. Voor het sausje mengt men het sap van 1/2 citroen met 1/4 kop water en 1 à 2 soeplepels biosoju (naar eigen smaak).

Snijd de middelgrote uien in ringen. Snijd de gewassen bieslook in stukjes van 2,5 cm. Breng samen in een kom en meng met fijnverbrokkelde tofu. Bereid het beslag door de aangegeven ingrediënten te mengen. Verhit de sesamolie tot 180°C. Haal de uiringen door het beslag. Breng met twee eetstokjes of twee eetlepels de uien in de hete olie en frituur gedurende 3 minuten. Onmiddellijk opdienen met het sausje. Voor het sausje mengt men het sap van 1/2 citroen met 1/4 kop water en 1 à 2 soeplepels biosoju (naar eigen smaak).