Tempura van scampi’s
Voor 4 :
Voor 4 :
12 scampi’s
1/2 courgette
4 wortelen
kant-en-klaar tempurabeslagmix (bij Delhaize)
frituurolie
maïszetmeel
sojasaus
een stukje geschilde gemberwortel
Ontdoe de scampi’s van hun pantser en laat het einde van de staartstukjes zitten. Schil de courgette en de wortelen. Snij de groenten overlangs in balkjes van 6 cm lang en 2 mm dik. Verhit de frituurolie op 180°C. Wentel de scampi’s en groenten door het maïszetmeel en schud het overtollige meel af. Bereid het tempuradeeg vlak voor u de scampi’s en groenten frituurt.
Dompel de ingrediënten eerst in het beslag en vervolgens een minuutje in het frituurvet. Serveer de tempura onmiddellijk op een schotel met keukenpapier, om overtollig vet op te vangen. Zet er een kommetje lichte sojasaus bij waaraan een beetje fijngeraspte gemberwortel is toegevoegd. Dip de brosse hapjes met de vingers of met behulp van Chinese stokjes in de saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier