Tempura van oester met spinazie en sesamzaad

© Getty
Voor 4 personen
  • 16 diepe oesters
  • 16 kleine blaadjes spinazie
  • 1 eiwit
  • peper
  • tempurabeslag
  • 2 el sesamzaad
Voor de dipsaus
  • 4 el sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • 1 el water
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • zwarte peper van de molen
Bereiding
  1. Meng de ingrediënten voor de dipsaus en zet apart. Steek de oesters open en haal ze uit hun schelp.
  2. Wikkel elke oester in een blaadje spinazie, plak de uiteinden van de spinazie dicht met wat eiwit, kruid met peper en haal door het tempurabeslag, waaronder het sesamzaad werd gemengd.
  3. Bak de tempura van oester 15 seconden in hete arachideolie. Laat uitlekken en serveer meteen met de dipsaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content