Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 350 gram kalfsfilet in dunne lapjes van 5 mm dik
  • peper en zout
  • 1 eetlepel fijngehakte rode Spaanse peper
  • tempurabeslag

Voor de tartaar van tomaat:

  • 3 rijpe Italiaanse tomaten
  • grofgemalen zwarte peper en zeezout
  • 1,5 el fijngehakte bieslook
  • 1 el olijfolie

Pel en ontpit voor de tartaar de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 5 mm dik. Vang tijdens het ontpitten het sap op en doe bij de dobbelsteentjes. Kruid met peper en zout en roer er voorzichtig het bieslook en de olijfolie onder. Snijd het vlees in kleine stukjes en kruid met peper en zout. Meng de Spaanse peper onder het tempurabeslag en haal er het vlees door. Bak gedurende 20 seconden in hete arachideolie, laat uitlekken en serveer met de tartaar van tomaat.

Pel en ontpit voor de tartaar de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 5 mm dik. Vang tijdens het ontpitten het sap op en doe bij de dobbelsteentjes. Kruid met peper en zout en roer er voorzichtig het bieslook en de olijfolie onder. Snijd het vlees in kleine stukjes en kruid met peper en zout. Meng de Spaanse peper onder het tempurabeslag en haal er het vlees door. Bak gedurende 20 seconden in hete arachideolie, laat uitlekken en serveer met de tartaar van tomaat.