Tempura van exotisch fruit

Tempura van exotisch fruit – banaan, mango, ananas, lychee én lokale aardbeien – voor 4 personen.

Nodig
  • 1 banaan
  • 1 mango
  • 1 verse ananas
  • 4 middelgrote aardbeien
  • 8 lychees uit blik
  • 1 l frituurolie
  • 1 eierdooier
  • 2,5 dl bloem
  • 1 tl suiker
  • 1 el papaverzaadjes
Zo maak je de tempura van fruit
  1. Schil de banaan en snij in acht stukken. Schil de mango en snij in acht plakken. Schil de ananas en snij in de lengte in vieren. Verwijder de taaie kern van een stuk en bewaar de rest voor een ander recept. Snij het kwart in de breedte in acht plakken. Was de aardbeien en laat de lychees goed uitlekken.
  2. Verhit de frituurolie in de wok. Klop de eierdooier los in 2,5 dl ijskoud water. Voeg de bloem, suiker en papaverzaadjes in één keer toe en meng kort tot een klonterig beslag.
  3. Dompel het fruit in het beslag en frituur in porties krokant, maar niet goudbruin, in de hete olie. Laat de tempura uitlekken op keukenpapier en serveer meteen met roomijs (vanille, witte chocolade) of sorbet (frambozen, chocolade).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content