Tempura van exotisch fruit met matcha-ijs

Voor 4:

Voor 4:

1 nashipeer

1 mango 2 kaki’s

2 kiwi’s

Matcha-ijs:

3 dl volle melk

3 el matchathee

4 grote eierdooiers

100 g suiker

3 dl room

Tempurabeslag:

1 groot ei

2 dl ijskoud water

125 g bloem

2 ijsblokjes

arachideolie, om te frituren

Maak het matcha-ijs: doe de melk en 2 el matcha in een pan, meng goed en breng aan de kook. Klop de eierdooiers en suiker op en voeg de hete melk toe. Meng goed en laat al roerend indikken op een laag vuur. Laat afkoelen. Voeg de room en de rest van de matcha toe en draai tot ijs. Laat opstijven in de diepvries.

Schil het fruit indien nodig en snij in plakjes of partjes.

Maak het tempurabeslag: breek het ei in een kom en roer er het water door met een garde. Voeg de bloem toe en roer tot het beslag net gemengd is, maar nog klonters bevat. Voeg de ijsblokjes toe. Verhit de frituurolie op 180Ā°C. Wentel het fruit in het beslag en frituur 1 Ć  2 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer meteen met het matcha-ijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content