Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 6 kroppen witloof
  • 3 el demerarasuiker
  • 2 el halfdroge cider
  • 50 g boter
  • 1 el verse tijm, fijngehakt
  • zout en peper
  • 230 g kruimeldeeg met boter, reeds uitgerold

Voor de geitenkaasdressing:

  • 100 g jonge geitenkaas
  • 3 el melk
  • 1/2 koffielepel honing
  • 1/2 koffielepel frambozen- of ciderazijn
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de onderkant van het witloof bij en halveer elke krop in de lengte. Laat de boter smelten in een grote braadpan. Voeg de suiker en de cider toe. Roer tot de suiker is opgelost en begint te karameliseren. Giet de karamel in een taartvorm van 27 cm. Schik het witloof op de karamel en strooi er de tijm over. Snij een cirkel uit het deeg van dezelfde grootte als de taartvorm en leg de deeglap over het witloof. Prik enkele gaatjes in het deeg en zet de taart 20 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is. Roer intussen alle ingrediÃ"nten voor de dressing, behalve de lente-uitjes, door elkaar. Laat de taart 10 minuten rusten alvorens ze uit te storten. Serveer warm of lauw met de dressing. Werk af met de lente-uitjes.

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de onderkant van het witloof bij en halveer elke krop in de lengte. Laat de boter smelten in een grote braadpan. Voeg de suiker en de cider toe. Roer tot de suiker is opgelost en begint te karameliseren. Giet de karamel in een taartvorm van 27 cm. Schik het witloof op de karamel en strooi er de tijm over. Snij een cirkel uit het deeg van dezelfde grootte als de taartvorm en leg de deeglap over het witloof. Prik enkele gaatjes in het deeg en zet de taart 20 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is. Roer intussen alle ingrediÃ"nten voor de dressing, behalve de lente-uitjes, door elkaar. Laat de taart 10 minuten rusten alvorens ze uit te storten. Serveer warm of lauw met de dressing. Werk af met de lente-uitjes.